jún 30

Hogyan válasszunk örömanya ruhát?

Az esküvőn nem csak a menyasszonynak fontos a megjelenése, de az örömanyának is. Hiszen az örömanyának jelentős szerepe van a Nagy Napon: segít a fiataloknak és a fotókon is előtérbe kerül. Ebben a bejegyzésben a megfelelő örömanya ruha kiválasztását járjuk körbe. 

Noha kőbe vésett szabályok az örömanya ruhájának kiválasztásánál sincsenek, van néhány fontos szempont, amit jó, ha figyelembe veszünk. Ilyen például, hogy ideális esetben a két örömanya ruhája, ha nem is teljesen ugyanolyan modell, de jó, ha színben, stílusban harmonizál egymással és természetesen az esküvő dekorációjával és a fő dizájnnal.

Nem minden szín megfelelő 
Örömanyaként kerülendőek a túlzottan harsány, hivalkodó színek, a kirívóság és a feltűnő, nagy minták, hiszen ez a menyasszony és a vőlegény Nagy Napja, egy szembetűnő ruhaösszeállítás pedig könnyen elvonhatja róluk a figyelmet. Ugyanígy kerülendő a fekete, ami a kultúránkban a gyászt szimbolizálja és a fehér – utóbbit hagyjuk meg a mai napon az arának. Az esküvő esztékikai egysége miatt jó megoldás lehet az is, ha az örömanya hasonló, vagy éppen ugyanolyan színt választ, mint a koszorúslányok, de ebben az esetben érdemes eltérő árnyalat mellett dönteni.

A kényelem elsődleges 
A ruha kiválasztásánal nem csak a megfelelő stílus és az esküvő dekorációjával való harmonizálás a fontos, hanem az is, hogy kényelmes legyen, hiszen hosszú és pörgős nap áll előtted. Épp ezért laza, természetes anyagú, könnyed ruhák a javasoltak.

Jó szolgálatot tesznek a kiegészítők 
Az örömanya öltözékének fontos elemei lehetnek a kiegészítők. Nem vonják el a figyelmet a ruháról, de egységesebbé teszik a megjelenést és kiemelik a női szépséget. Egy elegáns, a ruhánkhoz színben is passzoló boleró például tökéletes választás lehet a templomi szertartásra, de tökéletes választás egy szép kalap vagy néhány mutatós ékszer is.

Választhatsz kosztümöt is 
Örömanyaként nem feltétlenül kell ragaszkodnod a koktélruhás, estélyis megoldásokhoz. Ha jobban érzed benne magad, választhatsz egy elegáns nadrágkosztümöt is. Bármilyen ruha mellett is döntesz, nagyon fontos, hogy kényelmes cipőt húzz majd hozzá, hiszen az esküvőn sokat kell majd mozogni.