jún 23

A legfontosabb szervezési teendők a Nagy Nap előtt

Megkérték a kezed? Először is gratulálunk! Már biztosan rengetegszer eltervezted, megálmodtad, milyen is legyen életed legszebb napja. Most itt az idő, hogy a valóságban is belevesd magad a megszervezésbe! De hogyan kezdj hozzá? Ebben segítünk az alábbi írással. 

1 évvel az esküvő előtt 
Mivel a legtöbb szolgáltatónál hihetetlenül gyorsan megtelnek az időpontok, érdemes, sőt, szinte kötelező már egy évvel az esküvő előtt megkezdeni a szervezkedést. Ekkor kell kiválasztanotok a dátumot és meghatároznotok a költségvetést, és érdemes minél előbb összeállítani a vendéglistát és megszerezni a tökéletes helyszínt.

6-8 hónappal az esküvő előtt 
Ekkor már érdemes lefoglalni a polgári és a templomi esküvő időpontját is, felkeresni a különböző szolgáltatókat és árajánlatot kérni. A menyasszony jellemzően ilyenkor már elkezdi az álomruhát is keresni és lelkesen járja a szalonokat, kiválasztja a megfelelő ruhát, kiegészítőket, cipőt. Illetve lassan eljön az ideje, hogy értesítsétek a meghívottakat is a kitűzött dátumról és felvegyétek a kapcsolatot a választott plébánossal a jegyesoktatás miatt.

6-4 hónappal az esküvő előtt 
Eljött az ideje a jeggyűrűk kiválasztásának! Ilyenkor már meg kell határozni az álomesküvő stílusát, a főbb dekorációselemeket is, kiválasztani a Nagy Nap menüjét és a tortát, és véglegesíteni a megbízott szolgáltatókkal a szerződést.

4-3 hónappal az esküvő előtt 
Most már kioszthatjátok az esküvői meghívókat, el kell készítenetek az esküvő pontos forgatókönyvét, időpontot kérni próbasminkre és próbamanikűrre. Lassan eljön az ideje a végleges ültetési rend kialakításának a meghívottak visszajelzése fényében, a szállások megrendelésének és az ajándékok kiválasztásának is.

Kicsivel az esküvő előtt 
A végére is sok feladat jut: ez a jegyesfotózás, a zenék kiválasztásának, az utolsó ruhapróbának az ideje. Ilyenkor tartják a lánybúcsút és legénybúcsút is. Ha a szertartás után rögtön következik a nászút, ne felejtsétek el bepakolni a bőröndöket sem!