jún 30

Így válassz karikagyűrűt

A megfelelő menyasszonyi ruha kiválasztása mellett az előkészületek egyik meghatározó feladata a karikagyűrűk kiválasztása. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, ami megkönnyítheti a választást! 

Harmónia, mindenek felett 
A dizájn szempontjából hatalmas a választék, a klasszikus, letisztult modell mellett létezik többsávos és kövekkel díszített verzió is. Ám arra nem árt odafigyelni, hogy férj és feleség karikagyűrűje stílusában harmonizáljon egymással. Erre is sokféle lehetséges megoldás létezik: vannak, akik teljesen egyforma ékszert választanak, mások ugyan eltérő, de bizonyos részleteikben hasonló gyűrűk mellett tetszik le a voksukat. Mivel a jeggyűrű a pár összetartozásának ékes szimbóluma, a harmonikus dizájn nem csupán esztétikai szempont, de kifejezi a két ember tökéletes egységét is.

Széles vagy vékony? 
Az aranyszabály, akárcsak a ruhák esetében: olyan gyűrűt válassz, ami tetszik és amiben jól érzed magad! Alapvetően a rövidebb ujjakhoz vékonyabb, a hosszabbakhoz pedig szélesebb gyűrűk passzolnak, de semmi sincs kőbe vésve.

Az ékeszer felülete 
Többfajta gyűrűfelület létezik:
• matt
• fényes
• szálhúzott
• rusztikus
• vésett

A legdivatosabb mostanában a fényes és a vésett felület, de ez a választás is kizárólag ízlés dolga.

Ne legyen kényelmetlen! 
A megfelelő dizájn mellett a tökéletes méret kiválasztása is fontos. Ehhez elengedhetetlen a gyűrűpróba, amelynek során kiderül majd, hogy jó méretű-e, elég kényelmes-e a kiválasztott ékszer. Emellett a gyűrű belső kialakítása sem hagyható figyelmen kívül: ha a belső élek lekerekítettek, tökéletesen illeszkedni fog az ujjunkra.